hits

Reisen som ikke gikk helt som planlagt

Hei dere og god kveld!

 

Vil fortelle litt om reisen hjem fra min en måned lange ferie som ikke gikk helt som den skulle. Jeg var først to uker på Vestlandet sammen med min fosterfamilie før jeg og familien dro hjemover, på vei hjem så ble jeg sluppet av på en plass som heter Bjerkvik, der skulle jeg ta bussen helt til Lofoten, nærmere bestemt Kabelvåg der jeg skulle tilbringe to uker sammen med min bestevenninne. Den første feilen som skjedde på reisen var at jeg ble møtt av en bussjåfør som ikke forsto en dritt av det jeg sa og jeg endte opp med å måtte betale mer for bussbilletten enn det som var nødvendig. Altså jeg forventer at de som kommer til vårt land og skal kjøre buss også kan forstå hva man sier og at man ikke blir totalt hjelpeløs noe jeg ble, jeg sto der og ante egentlig ikke hva jeg skulle si så jeg betalte og gikk for å sette meg. Men siden bussen var full så var det ingen sitteplasser som var ledige så jeg måtte stå helt til vi hadde kommet til at noen skulle gå av så kunne jeg sette meg. Var ikke mer dramatikk med den turen så tenkte jo ikke over dette noe mer før neste busstur sto for tur noen dager senere.

Jeg og venninna min skulle dra hjem etter en handletur og noen ærender var gjort. Vi ventet på bussen siden vi ikke ville gå hjem og da vi kom på bussen og venninna min Andrea skulle betale for oss begge siden jeg den dagen hadde glemt penger så var det jo så klart en som ikke forsto hva hun mente, enda hun sa "2 studenter til Kabelvåg", der hun peket på både seg selv og meg.Hun sa tilogmed at "æ betale for ho åsså"

og da trudde vi at han  forsto hva hun  mente siden hun sa det flere ganger og betalte, og vi gikk for å sette oss men mens vi går forbi han så sier han at, "du må betale", så da forsto vi jo raskt at han ikke hadde forstått en dritt av det Andrea nettopp hadde prøvd å si til han. Tenkte ikke så mye mer over det men vi gikk av et stopp før det stoppet vi egentlig skulle av i tilfelle han skulle si noe på det at kun en av oss hadde betalt. I ettertid har vi bare tenkt at det var rart og litt morsomt at ingen av de forsto helt hva man mente. Tilbake til den første bussjåføren, når jeg fortalte Andrea om han så ble jeg fortalt at dette var en bussjåfør som likte å ha det på stell og likte ikke at noen sto i bussen om de selv ville det. Så hver morgenen når noen kom på bussen så stoppet han for å si at de som kom på måtte sette seg. Synes jo ikke det er noe galt i at han bare ville deres beste, men synes det blir litt drøyt å forsinke folk som skal på skolen. 

Er overhodet ikke meningen å henge ut noen her, men det jeg prøver å si er at om du skal jobbe med folk uansett hvor så bør kommunikasjon gå begge veier ellers går det ikke. Det var sånn det gikk med meg, er jo leit at slikt skjer og man skal jo aldri betale mer enn det man må, men gjort er gjort. Poenget mitt var iallefall at jeg brukte mer penger enn det jeg måtte og det var virkelig ikke planen i det hele tatt, men man lærer så lenge man lever eller hva? 

Ellers var de to første ukene av ferien veldig fine, fikk oppleve Bergen by og fikk møtt resten av familien til fostermoren min som bor nede der vi var.  Hadde jo hørt så mye om dem alle som jeg ikke hadde møtt før og det var rett og slett utrolig koselig å få møte dem, jeg hadde sett for meg veldig hyggelige og imøtekommende mennesker og de var akkurat slik som jeg hadde sett for meg, hyggelige, inkluderende og like fantastiske som de jeg allerede hadde møtt og som fostermoren min som bare vil at alle skal ha det bra noe jeg setter veldig stor pris på! :) Når jeg ser tilbake på denne ferien så har det ikke bare vært ting som ikke har gått som planlagt, det har vært fint å få treffe nye og jeg var faktisk på IKEA for første gang i mitt liv noe som var veldig gøy, gikk faktisk meg vill der inne og hadde problemer med å finne de andre. men fant de til slutt og jeg gikk ut der ifra med masse nytt som jeg i dagene etter at jeg kom hjem har fått tatt i bruk :) Så bortsett fra det så har ferien vært fin, bortsett fra en liten ting som skjedde da jeg skulle dra hjem på onsdagen. Huff må egentlig bare le av hele situasjon, jeg var tydeligvis på en helt annen planet når jeg sjekket bussruten. Det begynte med hjemreisedagen, sto opp i sånn ti tiden slik at jeg kunne si hadet til Andrea før hun dro på jobb. På det tidspunktet hadde jeg jo ikke tenkt på at jeg kunne sjekke om en buss gikk i den tiden så jeg kom meg hjem den dagen. Så etter å ha sagt adjø så gikk jeg for å ordne meg og gjøre de siste tingene før jeg reiste. Etter flere forsøk på å få øyesminken til å se noenlunde bra ut så ordnet jeg håret før jeg pakket det siste å gjorde meg klar til å gå ut døra. 

2 timer senere står jeg å venter på bussen jeg skal ta og får egentlig litt panikk for klokken er liksom litt over da bussen skulle ha vært der. Jeg ringer dermed Andrea for å si at jeg tror ikke at bussen blir å komme, og akkurat i det jeg sier det så kommer den,haha. Så da går jeg på bussen og sitter da unødvendig 3 timer på en buss som gikk til Narvik og ikke dit hvor jeg skulle, men hopper da av og spør om når neste buss kommer da jeg får til svar at den kommer om en halv time. Tenker med meg selv at da kommer jeg meg vel hjem idag da, men syntes det var litt rart at klokken var så mye og at det sto at bussen ville ankomme Nordkjosbotn 16:15 og klokken var 19:20, huff og huff meg og bussruter sier jeg bare. Så der sto jeg da å kom meg bare til Nordkjosbotn om jeg valgte å ta bussen dit videre. Men nå er jeg veldig glad for at jeg ikke gjorde det da for om jeg hadde gjort det så hadde jeg måttet sove ute,så da ringte jeg fostermoren min for å spørre om hva jeg skulle gjøre. Var liksom flaut fra før av så hun sa det var noen hun kjente som kanskje var hjemme så da ringte hun dit og kjørte om jeg kunne overnatte der til dagen etterpå(torsdag) før hun etterpå ringte meg og fortalte at jeg snart ble hentet. Var litt flaut og måtte sove over hos noen bare for at man ikke kom seg videre på grunn av at man hadde tatt en alt for sein buss, men kjente jo dem litt fra før av så gikk egentlig bare helt fint. Neste dag kom jeg meg på bussen og kom hjem til Nordreisa en dag etter hva som var planen,men men man lærer til neste gang..

Men nå tror jeg at jeg runder av her for nå er jo klokka mer enn det som var planlagt at den skulle bli før jeg la meg, haha. Så håper dere ikke gjør samme feilen, men som sagt så gjør alle feil og man gjør feil hele livet, men det beste med det er at man alltid lærer og får erfaring av feilene sine. Håper dere likte dette innlegget så blogges vi mer senere idag søte dere <3 Natta

-Iselin

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar